Duo Dryades

Vuodesta 2002 toiminut bandoneon­decacorde yhtye, Duo Dryades, on esiintynyt aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Positiivista kritiikkiä saanut duon debyyttilevy Kirmari (Mayrecords) ilmestyi 2005. Toinen levy Speira (Alba) valittiin vuoden 2011 Emma – ehdokkaaksi klassisten levyjen sarjassa. Kolmannen levynsä Le Meneuse de Tortues d’Or (Mayrecords) duo julkaisi vuonna 2014.

Kaikki levyt ovat saaneet innostuneen vastaanoton. Kuusisto ja Mäntylä tekevät yhteistyötä sekä suomalaisten että ulkomaalaisten säveltäjien kanssa luodakseen uutta ohjelmistoa harvinaiselle kokoonpanolleen. Yhtyeen laaja repertoaari ulottuu tangosta nykymusiikkiin. Duo on esiintynyt Suomessa useilla musiikkifestivaaleilla vuodesta 2002 lähtien, mm. Kuhmon kamarimusiikki, Musiikin aika­, Kemiön­, Oulaisten­, Hauhon­, ja Kokkolan talviharmonikka festivaaleilla, sekä festivaaleilla ympäri Eurooppaa, Libanonissa ja Kiinassa sekä lukuisissa konserteissa ja konserttisarjoissa eri puolilla Ranskaa. Duo on esiintynyt radiossa ja televisiossa Suomessa, Venäjällä ja Ranskassa. Duo Dryades on esiintynyt myös orkesterien solistina. Duo kantaesitti Pekka Jalkasen heille säveltämän ja omistaman kaksoiskonserton Aeterna Keski-­Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa vuonna 2011. Sinfonietta Lentuan kanssa he esittivät saman konserton vuonna 2014.

bandoneon.wix.com/kristinakuusisto
www.duodryades.com/

Kaksi herkkää soitinta, decacorde ja bandoneon sekä kaksi runollista soittimiensa virtuoosia, Mari Mäntylä ja Kristina Kuusisto tarjoavat kuulijoilleen vahvasti koetun, elämyksellisen musiikillisen maiseman. Heidän klassisen musiikin perusohjelmistonsa saa lisäväriä intohimoisesta argentiinalaisesta tango nuevosta, bretagnelaisesta kansantanssista ja modernista musiikista. Pohjoismaalainen melankolia vaihtuu hetkessä eteläamerikkalaiseen rytmiikkaan. Kaiken yllä on kuitenkin suomalainen sielun maisema – melankolinen, haaveksiva, traaginenkin. Bandoneonin ja decacorden ilmaisun laajuus on hämmästyttävää.

Matti Rantanen, Sibelius-Akatemian harmonikkalinjan johtaja

Bandoneon-decacorde -duo on tuiki harvinainen, ellei peräti ainutlaatuinen. Kristina Kuusiston ja Mari Mäntylän taitavissa käsissä se osoittautuu toimivaksi.

Jukka Isopuro, Helsingin Sanomat

Duo Dryadesin vakuuttava esikoislevy kurkottaa lähelle ECM New Series -estetiikkaa. Kristina Kuusiston henkevä bandoneon ja Mari Mäntylän syvä, sointuisa decacorde eli kymmenkielinen kitara luovat yhtenäisen soinnin, joka ammentaa tango nuevosta, taidemusiikista ja jazzista.

Kare Eskola, Rondo

Loc Envel, Duo Dryades valloitti 150 lukuisen yleisön. Aina yhtä taianomaisessa tunnelmassa Loc Envel:issä Duo Dryades todellakin hurmasi runsaan yleisön, joka oli tullut kuuntelemaan kahta bandonéon- ja décacordevirtuoosia. Suomalaiset Mari ja Kristina soittivat argentiinalaista tangoa, bretagnelaista kansanmusiikkia ja tietysti myös suomalaista polkkaa.

Kuulijat antautuivat musiikin taian vietäviksi eikä kappeli ollut tarpeeksi suuri, jotta kaikki halukkaat olisivat mahtuneet sisään.

Le Tregor

Lisää kritiikkejä Lehdistö

Galleria