Pyhiinvaeltaja

Anneliina Rif, sopraano
Mari Mäntylä, decacorde

Konsertissa kuultavia säveltäjiä:
Tarquino Merula, Anonymous, Alonso Mudarra, Luys de Narváez, Pekka Jalkanen, José Marín, Juan Antonio Muro, Eero Hämeenniemi

Konserttiin valitut kappaleet piirtävät omista lähtökohdistaan kertomusta ihmisen pyrkimyksestä kohti harmoniaa: rakkautta, lohdutusta ja sielun rauhaa.

Maailma on monimuotoinen, meitä ympäröivät entistä lähemmin toiset kulttuurit, uskonnot ja uskomukset. Mutta näin on ollut loppujen lopuksi aina. Oliiveja Andalusian maaseudulla poimivat muslimineidot (Tres morillas) herättivät runoilijassa rakkauden kaipuun renessanssiajalla, aivan samoin kuin kaunis näky sen herättää tänä päivänä. Ja poikansa kuolemaa surevan Juudan kuningas Daavidin tuska kolmen tuhannen vuoden takaa (Triste estaba el rey David) on edelleen sama, joka konsertissa kuullaan 500 vuotta sitten kirjoitetuin sävelin.

Intiassa 1400 vuotta sitten tapahtunut ero (5 laulua Kuruntokaista) pukeutuu vaivatta moderniin sävelkieleen ja kääntyy tamilista suomeksi, hindiksi sekä suomen romanikieleksi. Vaikka matkalle läpi elämän mahtuu vastoinkäymisiä, eroja ja kuolemaa, silti ihmisen kompassi asettuu luonnollisesti kohti valoa ja Pyhyyttä. Seuraanko minä kompassiani, sen valitsen minä, pyhiinvaeltaja.